Hoi! Ik ben Lucas Bergman (28), een pragmatische productontwikkelaar.  Oplossingen die ik bedenk moeten zo eenvoudig zijn dat ik ze zelf zou kunnen uitvoeren. Een goed idee is een bewezen idee, dus laten we maar zo snel mogelijk iets proberen. Prototyping is niet alleen leuk maar ook erg leerzaam. En je krijgt er ook nog eens goed door ontwikkelde producten van.

 

 

 

Lees hieronder verder voor een uitgebreidere introductie:

 

Al van kleins af aan ben ik een nieuwsgierige jongen geweest. Van alles wat ik in mijn handen had wilde ik weten hoe het in elkaar zat en daarom moest het eerst uit elkaar. Als dit gedaan was dan was het mooiste – er iets anders van maken! Het begon met Lego, hutten bouwen, fietsen en daarna brommers. Ik zal nooit het moment vergeten dat ik iets aan mijn brommer had láten maken – en daarna een gepeperde rekening ontving. Voor mij was dat een belangrijk keerpunt, vanaf dat moment moest ik van mijzelf eerst iets proberen te maken voordat ik het een ander liet doen.

vroeger 2

Langzaam maar zeker werden mijn hobbyprojecten steeds groter en ingewikkelder, van fiets naar brommer, van brommer naar motor (inc. blokrevisies). Mijn opa zegt regelmatig: “Je hebt precies hetzelfde als ik, als iets eigenlijk niet kan dan wil je het toch laten werken! Potverdomme!” Regelmatig wordt ik wat vragend aan gekeken als ik met een oplossing voor iets kom, omdat hij misschien niet zo voor de hand liggend is. Wellicht kan ik het niet altijd even goed uit leggen, maar gelukkig blijkt vaak het idee dat in mijn hoofd zit toch te werken. Niet altijd natuurlijk, maar goed dan heb ik dat ook weer geleerd.

Ik ga het liefst gelijk aan de slag zodra ik denk de oplossing te weten. Gelukkig heb ik met mijn opleiding ook geleerd om toch even te wachten met die sprint en goed na te denken over de mogelijkheden die er zijn. Door met andere mensen samen te werken zie je een hoop verschillende mogelijkheden die je zelf niet had bedacht. Ik vind het heerlijk om me juist door andermans gedachten te laten inspireren en merk dat een korte gedachtewisseling al snel leidt tot een veel beter idee!

werkplaats

Als het idee uitgewerkt kan worden tot iets tastbaars, dan ben ik het liefst zo dicht mogelijk betrokken om er voor te zorgen dat de vertaling van idee naar praktijk goed gaat. Ik ben niet zozeer benieuwd naar wat er goed bedacht is, maar juist naar wat er beter kan. Waar loopt de producent of gebruiker tegen aan? En hoe kan ik die problemen die ze ervaren voorkomen? Juist als productontwikkelaar ben je degene die dit allemaal op kan lossen in het ontwerpproces.

Met het bekijken van mijn portfolio zal het u niet ontgaan dat ik ook een fanatiek watersporter ben. Sinds ik het wakeboarden ontdekt heb, ben ik niet meer weg te slaan bij de waterskibaan in Nijmegen. Zodra ik tijd heb ga ik er heen om lekker te sporten en te ontspannen met vrienden. Weer of geen weer, daar voel ik mij thuis.

Ik wens u veel plezier met het doornemen van mijn portfolio en hoop dat ik u zo een goed beeld van mijzelf heb kunnen schetsen.

 

Lucas Bergman

IMG_8789